Sobota, 23 Februar 2019

Slovenski teniški veterani uspešni na mednarodni sceni


Foto: VO TZS

 

V soboto, 18.10. je bilo v Umagu, v teniški akademiji Umag – Katoro, tradicionalno teniško srečanje veteranov Istre in Slovenije. Po spomladanskem porazu v Domžalah je bila tokrat slovenska ekipa pod vodstvom Saše Svoljšaka uspešnejša in je zmagala s 7 proti 6.

Zmage so v posamični konkurenci prispevali:

Igor Miloševič do 35 let, Matjaž Maček 35+, Sebastjan Leber 40+, Ivo Beliš 50+, Jože Koleta 60+, Marjan Furlan 65+ ter dvojica Matjaž Frece in Jože Koleta.

V lepem, pravem poletnem dnevu so se vrstili zanimivi obračuni, domačini pa so poskrbeli za prijetno počutje ter gostom iz Slovenije ob koncu predstavili teniško akademijo Umag, katere zaščitni znak je Goran Ivanišević.

Naslednje srečanje bo spomladi v Sloveniji.Foto: Ivo Beliš

 

Na zadnjih mednarodnih veteranskih teniških turnirjih ITF, ki štejejo za svetovno veteransko teniško lestvico so uspešno nastopali tudi slovenski veterani.

Tako je med drugimi Marjan Furlan iz Celja osvojil močan mednarodni turnir v Bolu na Hrvaškem v kategoriji M 65+ in v tej kategoriji na svetovni veteranski jakostni lestvici ITF trenutno zaseda vrhunsko 3.mesto.

Slovenjgradčan Ivo Beliš pa je v zadnjem obdobju osvojil kar dva mednarodna veteranska turnirja turnirja. Zmagal je v Prijedorju v Bosni in Hercegovini in v Šibeniku na Hrvaškem.


© Teniška zveza Slovenije, 2014

Novičke Novaka Djokovića

Novičke Teniške zveze Slovenije

Novičke iz teniških klubov

Novičke o prehrani in zdravju