Sobota, 23 Februar 2019

Dobili smo nove vodilne igralce in igralke na teniških lestvicah TZS

S 1. novembrom so stopile v veljavo nove teniške lestvice TZS. Veliko igralcev in igralk v posameznih kategorijah se je preselilo v višjo starostno kategorijo, na površje pa prihajajo mlajši igralci in igralke, predvsem v nižjih starostnih kategorijah.

Pa poglejmo igralce in igralke, ki so trenutno vodilni v svojih kategorijah.

Na članskih lestvicah ostajata na vrhu Blaž ROLA (Ptuj) in Polona HERCOG, ki sta najvišje uvrščena Slovenca na svetovnih teniških lestvicah ATP in WTA.

V starostni kategorjji do 18 let se je med fanti na vrh povzpel Miha OKORN (MaxLj), med dekleti je vodilna igralka, naša trenutno najvišje uvrščena mladinka na svetovni mladinski teniški lestvici, Tamara ZIDANŠEK (Ptuj).

Med fanti je v kategoriji do 16 let nov vodilni igralec Jan VEHOVEC (Proten), med dekleti je najvišje Veronika ERJAVEC (Ltc).

V starostni kategoriji dečkov do 14 let je na prvem mestu Tim TEKAVEC (MaxLj), med deklicami je vodilna igralka Živa FALKNER (Otočec).

Povsem novi obrazi prihajajo v starostni kategoriji do 12 let. Med deklicami je na prvem mestu Nika STRAŠEK (Ptuj) - (na fotografiji), pri dečkih je na prvem mestu Jan DIMITRIJEVIČ (Celje).

Naslednja sprememba teniških lestvic bo po odigranih zimskih državnih prvenstvih, 1. februarja 2015.

 

Nika Strašek


© Teniška zveza Slovenije, 2014

Novičke Novaka Djokovića

Novičke Teniške zveze Slovenije

Novičke iz teniških klubov

Novičke o prehrani in zdravju