Sobota, 23 Februar 2019

Janez Semrajc v Turčiji še do prvega naslova na trdi podlagi

Janez SEMRAJC se je v turški Antalyi zelo dobro znajde in je še drugi teden zapored osvojil turnir serije Futures (10.000 ), že sedmega letos in šestnajstega v karieri, uspešen pa je bil tudi v konkurenci dvojic, kjer je prišel do letošnjega petega naslova in šestega v karieri. Kar je zanj morda še bolj pomembno pa je, da je to prvi naslov na trdi podlagi, doslej je turnirje osvajal samo na pesku.

Če se je do finala sprehodil, pa se je moral v finalu za zmago pošteno potruditi, saj je bil 1. nosilec, 21. letni Venezuelec Ricardo RODRIGUEZ, 315. igralec lestvice ATP, dostojen nasprotnik .

Janez SEMRAJC je prvi niz dobil s 6-3, drugega izgubil z enakim izidom, zmago proti 21. letniku pa si je priigral v tretjem nizu, ki ga je dobil s 6-4.

Zanimivo je, da je tudi Venezuelec do trenutne uvrstitve na svetovni teniški lestvici prišel z igranjem na turnirjih serije Futures, le da je bil v končnih ubračunih nekoliko slabši od odličnega SEMRAJCA.

Ricardo RODRIGUEZ, leta 2011 je bil 14. mladinec sveta, je letos osvojil dva turnirja serije Futures, še petkrat pa je bil finalist in dvakrat polfinalist.

V konkurenci dvojic je Janez SEMRAJC igral v paru s polfinalnim nasprotnikom, Avstrijcem Tristanom Samuelom WEISSBORNOM in še tretji teden zapored sta osvojila turnir. Tokrat sta v finalu s 6-3 6-3 premagala Nemca Matthiasa WUNNERJA in Lennarta ZYNGO.

Za Janeza SEMRAJCA je to peti naslov v konkurenci dvojic letos ter šesti v karieri.

Janez Semrajc

© Teniška zveza Slovenije, 2014

Novičke Novaka Djokovića

Novičke Teniške zveze Slovenije

Novičke iz teniških klubov

Novičke o prehrani in zdravju