Sobota, 23 Februar 2019

Slovenija ostaja v II. EA skupini Pokala federacij!

Slovenska ekipa je v Tallinn odpotovala s ciljem uvrstitve v I. evroafriško skupino Pokala federacij. Tekmice so bile glede na zasedbo Slovenije objektivno premagljive, a tudi tokrat Slovenkam ni uspelo.


Polona HERCOG je nastop v odločilnem srečanju odpovedala zaradi slabega počutja, Andreja KLEPAČ ni bila kos drugi estonski igralki, poleg tega je imela težave s poškodbo noge, Tadeja MAJERIČ, ki celo lansko leto ni nastopala in ni v pravi formi pa je imela težave s hrbtom in je zadnje srečanje Kai KANEPI predala.


SLOVENIJA - ESTONIJA 0 – 2, Sobota, 7.2.2015, 12.00


Andreja KLEPAČ - Anett KONTAVEIT 7-5 3-6 3-6
Tadeja MAJERIČ - Kaia KANEPI 2-6 0-3, predaja Majerič
Tadeja MAJERIČ /Andreja KLEPAČ - Kaia KANEPI/Anett KONTAVEIT - Tekma ni bila odigrana.


Kapetan Andrej Kraševec po porazu ni mogel skriti razočaranja: "V Estonijo smo pripotovali z jasnim ciljem, to je bil preboj v višji razred tekmovanja. Žal nam to ni uspelo, saj je naporen ritem dvobojev zahteval svoj davek. Hercogova tudi danes ni bila nared za igro, Klepačevi se je poslabšala poškodba noge, Majeričeva pa se je pritoževala nad bolečino v hrbtu. Brez stoodstotno pripravljenih igralk nismo imeli možnosti proti močni zasedbi Estonije, ki je imela po imenih in uvrstitvah na lestvici WTA najmočnejšo zasedbo na turnirju," je za STA povedal Kraševec.


Poleg Estonije je v I. EA skupino napredovala ekipa JAR, ki je z 2 - 0 premagala Finsko.


EKIPI ČESTITAMO ZA TRUD IN BORBO!


S spoštovanjem,
Teniška zveza Slovenije 

Novičke Novaka Djokovića

Novičke Teniške zveze Slovenije

Novičke iz teniških klubov

Novičke o prehrani in zdravju