Sobota, 23 Februar 2019

Slovaška:Slovenija

Danes je bil v Bratislavi opravljen žreb vrstnega reda srečanj na tekmi Davisovega pokala med Slovaško in Slovenijo.

Prva bosta ob 15. uri na igrišče stopila Grega ŽEMLJA in Martin KLIZAN.

Sledil bo obračun Norberta GOMBOSA in Blaža KAVČIČA.

Za sobotno tekmo dvojic sta kapetana prijavila dvojici Martin KLIZAN in Igor ZELENAY ter Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ.

V nedeljskih posamičnih obračunih naj bi se najprej pomerila KLIZAN in KAVČIČ, kot zadnji pa bo na sporedu dvoboj med GOMBOSEM in ŽEMLJO.

Glavni sodnik srečanja bo Nemec Norbert PEICK. To bo prvo medsebojno srečanje Slovaške in Slovenije. Slovaška se je leta 2014 po domačih zmagah nad Latvijo in Avstrijo uvrstila v tekmo za napredovanje v svetovno skupino Davisovega pokala, a je v Chicago tekmo z ZDA izgubila z 0-5.

Nominacija slovenske ekipe Miloslava Mecirja ni presenetila, saj je bil pripravljen na tak razplet. Povedal je, da je vseeno, kdo srečanje začne, pomembno je na koncu osvojiti tri točke. V igri posameznikov je dal prednost Norbertu GOMBOSU pred Lukasom LACKOM, saj je GOMBOS trenutno v zelo dobri formi, osvojil je namreč ATP Challenger v francoskem Cherbourgu. Tudi forma Lukasa LACKA se izboljšuje, a pretehtali so zadnji nastopi v Franciji. "Proti Slovencem smo res papirnati favoriti, a to bo potrebno potrditi na igrišču", je povedal Miloslav MECIR.

KLIZAN je povedal, da je z Gregom že igral in ga premagal. Je pa Grega izkušen igralec, ki nikoli kože ne proda poceni, a se bo potrudil in poskušal zmagati. Zaveda se, da bo tekma težka, upa pa, da bodo na tekmo dvojic odšli s prednostjo dveh točk.

Norberta GOMBOSA je priložnost za nastop prijetno presenetila, saj sta Lukas in Klizan člana elitne stoterice. Z Blažem še ni igral, nazadnje ga je v živo videl igrati v Zagrebu. Tekmo bo odigral po svojih najboljših močeh.

Blaž TRUPEJ je po žrebu povedal, da so morda Slovaki presenečeni zaradi nastopa Blaža KAVČIČA, a je njegovo okrevanje po operaciji stopala hitrejše kot so pričakovali. Blaž sicer ni stoodstotno pripravljen, a mu bo vseeno dal priložnost. Pred žrebom je tudi predvideval, da bi lahko kot drugi igralec za Slovaško nastopil GOMBOC, kar se je na žrebu potrdilo.

Vse tekme bo prenašala TV postaja SPORTKLUB.

Bratislava

 

Novičke Novaka Djokovića

Novičke Teniške zveze Slovenije

Novičke iz teniških klubov

Novičke o prehrani in zdravju