Sobota, 23 Februar 2019

S turnirjev

Pretekli teden na mednarodnih prizoriščih ni nastopilo veliko slovenskih igralcev in igralk, kljub temu pa se domov z naslovom s turnirja Tennis Europe do 14 let, ki se je odvijal v Solinu vrača štirinajstletni Jan KUPČIČ.  S hrvaškim soigralcem Dujem AJDUKOVIČEM je osvojil turnir dvojic.  Dobro je na turnirju Tennis Europe v Tirani igrala tudi Zala ULE, ki se je, prav tako v konkurenci dvojic, uvrstila v polfinale. Med člani velja omeniti Toma KOČEVARJA DEŠMANA, ki je nastopil na Futuresu v Dohi in nastope končal v polfinalu, kjer ga je s 6-7(4) 6-3 6-3 premagal Britanec David RICE .

Zelo živahno pa je bilo tudi na domačih teniških igriščih.

V Ljubljani so potekali finalni A in B turnirji za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let. Nastopilo je 139 igralk in igralcev. Tako pri dečkih, kot pri deklicah, so nastopili vsi najboljši v tej starostni kategoriji. Pri deklicah je naslov tako na A, kot na B turnirju odšel v Novo Gorico. A turnir je osvojila Maja ZUCCHIATI, ki je bila v finalu s 6-2 6-4 boljša od Ptujčanke Nine PLIBERŠEK. B turnir je pripadel Eleni PLESNIČAR. V finalu je s 6-3 6-4 premagala Ljubljančanko Evo MULLER UHAN. Sicer pa je tokrat najprijetneje presenetila 8. nosilka Snježana STJEPANOVIČ iz Celja, ki je v četrtfinalu  izločila 1. nosilko Niko STRAŠEK, v polfinalu pa nato izgubila z Nino PLIBERŠEK.

 

Pri dečkih je bil na A turnirju najboljši 2. igralec lestvice TZS do 12 let Jon Lan ŠUNTAR (Triglav Kranj). V finalu je s 6-4 6-0 premagal Gala EMERŠIČ POTOČNIK (Žtk Maribor). Tudi zmagovalec B turnirja dečkov prihaja iz Kranja. Turnir je osvojil Jaka GOLOB (Triglav Kranj). V finalu mu ni bil kos Ljubljančan Nikola PUNTARIČ (Ltc).

Člane in članice, ki so nastopali v precej okrnjeni zasedbi, je na OP B2 gostil TK Krško. Med člani smo v finalu videli zanimiv in izenačen obračun Mariborčana Nejca SITARJA (Žtk) in Ljubljančana Grege BOHA (MaxLj). Boljši je bil Nejc SITAR, ki je zmagal z rezultatom 3-6 6-4 6-4.

Med članicami je naslov osvojila Sara DJURDJEVIĆ (Sl-Lj), ki je v finalu s 6-3 6-4 premagala nepostavljeno Tinkaro KOVAČ  (Šentjur).

Pokrovitelj članskih turnirjev v sezoni 2015 je Višja strokovna šola B2, ki zmagovalce državnih in odprtih prvenstev nagrajuje z računalniškimi tečaji, najboljšega člana in članico ob koncu sezone pa bo  nagradila z enoletno šolnino v študijskem programu, ki ga bo izbral dobitnik nagrade.

 Novičke Novaka Djokovića

Novičke Teniške zveze Slovenije

Novičke iz teniških klubov

Novičke o prehrani in zdravju