Sobota, 23 Februar 2019

Eva Kalan drugič, prvenec Aneja Levpuščka

V Kopru se je v sredo končal FIN turnir v starostni kategoriji do 14 let za dečke in deklice. Pri deklicah je še drugič letos slavila Eva KALAN (TK Maja Matevžič/3), ki je bila v finalu z 1-6 6-2 6-1 boljša od Alje BELINGER (Športplus/1). Pri dečkih je prvo zmago na turnirjih vknjižil Anej LEVPUŠČEK (Domžale/6). V finalu je s 4-6 6-3 7-5 premagal Blaža VIDOVIČA (Ptuj/2).

Na mednarodnih teniških prizoriščih se je ponovno izkazal Grega ŽEMLJA. Naš nekdaj prvi igralec in s 43. mestom na lestvici ATP najvišje uvrščen slovenski igralec doslej se po izgubljeni sezoni s velikimi koraki vrača med najboljše. Po zmagi na Futuresu v Yuxi, je prejšnji teden v svojem prvem nastopu na turnirjih serije ATP Challenger po vrnitvi na teniška igrišča prišel vse do polfinala, kjer ga je s 6-7(3), 6-2 6-2 premagal 23. letni Avstralec Gavin Van PEPERZEEL. Za Grega ŽEMLJO je bil to 7. nastop na turnirjih letos, ko je od januarja osvojil dva turnirja serije Futures, še na enem pa je bil finalist. V zadnjih 23 odigranih srečanjih je vključno s tremi zmagami v An-Ningu dosegel 21 zmag in dva poraza, v četrtfinalu pa je v uri in pol s 7-6(2) 7-5 premagal 1. nosilca turnirja, 23. letnega Avstralca Jamesa  DUCKWORTHA, trenutno 89. igralca sveta. Tudi ta teden je nastope na ATP Challengerju v Južni Koreji začel z zmago. Po uspešnih nastopih na Futuresu v Yuxiin na ATP Challengerju v An_Ningu je Grega ŽEMLJA na lestvici ATP pridobil 114 mest in je trenutno na 419. mestu Novo najviđšjo uvrstitev v karieri pa je ta teden zabeležil Tom KOČEVAR DEŠMAN. Prvič se je spustil pod številko 500 in je ta teden 487. igralec sveta, kar je najvišje v karieri.

Tudi trenutno naša najboljša teniška igralca Blaž KAVČIČ ( ATP 73) in Blaž ROLA (ATP 99) ta teden nastopata na turnirjih serije ATP Challenger. Blaž KAVČIČ novo odlično uvrstitev lovi v Franciji, Blaž ROLA pa bo do novih točk poskušal priti v Kolumbiji. Oba sta prva nosilca turnirjev z nagradnima skladoma 64.000 € v Franciji oz. 50.000 $ v Kolumbiji.

Če ne gre našim igralcem in igralkam vse po željah v konkurenci posameznikov, pa nizajo zmage v konkurenci dvojic. Na ATP Challengerju (50.000$) v Sao Paulu je slavil Blaž ROLA. Turnir dvojic je osvojil s soigralcem, Američanom Chasom BUCHANANOM.   Na ITF turnirju (25.000$) v italijanski Santa Margheriti di Puli pa je v konkurenci dvojic slavila Nastja KOLAR.  Na turnirju sta bili najboljši s soigralko iz Grčije, Despino PAPAMICHAIL.

Ta teden so se začela poletna državna teniška prvenstva. Prvi so na igrišča stopili igralci in igralke v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let. Mlajši igrajo na igriščih ŽTK Maribor, starejše gosti TK AS Litija.

Prvenstva se bodo zaključila v četrtek, zato bomo o končnih rezultatih poročali prihodnji teden.

Že danes pa najavljamo velik teniški dogodek, ki se bo odvil konec prihodnjega tedna, poimenovan IGRAJMO TENIS!

Teniška zveza Slovenije bo v sodelovanju s Petrolom in ambasadorjem akcije Blažem KAVČIČEM ponudila brezplačno igranje tenisa po vsej Sloveniji!

Preko 50 teniških klubov po vsej Sloveniji bo v soboto 16. in v nedeljo 17. maja med 9.00 in 12.00 uro ponudilo za brezplačno igranje tenisa svoja razpoložljiva teniška igrišča. Rezervacije igrišč vnaprej niso mogoče, vsak pa lahko brezplačno igra največ eno uro. Za vse nadaljnje informacije se obrnite na vaš najbližji teniški klub , ki sodeluje v akciji. Seznam klubov je objavljen na spletni strani www.teniska-zveza.si.

Isti konec tedna se bo v okviru Festivala nakupov in zabave v nakupovalnem centru BTC City v Ljubljani odvijal veliki teniški živ-žav. Potekal bo pred ŠC Millenium. Vabljeni.

Novičke Novaka Djokovića

Novičke Teniške zveze Slovenije

Novičke iz teniških klubov

Novičke o prehrani in zdravju