Sobota, 23 Februar 2019

Poročilo: Igrajmo tenis! Ljubljana, 16. in 17. 5. 2015

Poročilo
Igrajmo tenis!
Ljubljana, 25.5.2015

Uvod
Minuli vikend, 16. in 17.5.2015, se je zaključil projekt Igrajmo tenis! Projekt je bil vsebinsko/idejno razdeljen na dva dela in sicer na organizacijo najmnožičnejšega teniškega turnirja za najmlajše pred ŠC Millenium v Ljubljani in na vseslovenski projekt z brezplačnim igranjem tenisa po skoraj vseh klubih po celi Sloveniji.


Brezplačno igranje tenisa po celi Sloveniji in turnir za najmlajše (8-11 let)


Slovenski teniški klubi so v organizaciji Teniške zveze Slovenije (TZS) in v sodelovanju s Petrolom ter ambasadorjem akcije Blažem Kavčičem ponudili brezplačno igranje tenisa po vsej Sloveniji! V akciji je sodelovalo 53 teniških klubov, ki so v soboto in nedeljo odpri svoja vrata in igrišča za vse, ki bi želeli igrati tenis brezplačno. Po vsej Sloveniji so slovenski teniški klubi ponudili preko 200 teniških igrišč, na katerih je preko 700 igralcev in igralk odigralo preko 1000 brezplačnih ur igranja tenisa.

Pred ŠC Millenium je ta isti vikend nastopilo blizu 300 otrok v kategoriji 8-11 let, natančneje v skupinah: mini, midi, tenis do 10 in 11 let. Poleg turnirja za najmlajše je TZS pripravila pester spremljajoč program za vse obiskovalce, tudi starši so lahko igrali tenis s svojimi otroci v t.i. Družinskih igrah tenisa, vsi otroci so lahko nastopili tudi v dvojicah, dogodek pa se je zaključil z žrebanjem dveh nagrajencev za vikend vožnjo z Jaguarjem in Range roverjem (uradno vozilo TZS).


V soboto je vse udeležence turnirja pred ŠC Millenium s svojim obiskom razveselil profesionalni in naš vodilni teniški igralec Blaž Kavčič, ki se v Ljubljani pripravlja za nastop na drugem Grand slam turnirju sezone v Parizu. Otroci so z Blažem izmenjali nekaj udarcev, razdelil jim je številne avtograme in se z njimi fotografiral.


Otroci so tekmovali oba dva dneva na zunanjih površinah in v dvorani ŠC MilleniumInterna komunikacija
Vsem klubom po Sloveniji, ki so sodelovali v projektu, smo pripravili plakate (100) in letake (20.000) s seznamom prijavljenih lokacij za brezplačno igranje tenisa.


Na uradni spletni strani Teniške zveze Slovenije in Facebook profilu je promocija kampanje in zaključnega dogodka tekla 2 tedna vse od 1.5. do 16. oz. 17.5.2015. Ožjo teniško javnost smo obveščali tudi skozi e-obvestila in uradnim tiskanim medijem TZS – EKIPA.


Uradni letak dogodka


Uradni plakat dogodka


Zunanje oglaševanje
Projekt Igrajmo tenis! so medijsko (novičarsko in poročevalsko) podprli:
- PETROL – vsi bencinski servisi: znamčenje na oglasnih deskah, točilne ročke in plačilni pulti
- BTC City – BTC City vodnik in napovednik v sklopu Festivala nakupov in zabave
- Radio Center – oglasni prostor
- Europlakat – plakatne površine, jumbo plakati
- POP TV – najava dogodka in prispevek o dogodku iz terena
- Radio Kranj – oglasni prostor in intervju z ambasadorjem kampanje Blažem Kavčičem
- Debora založba – oglasni prostor
- Primorske novice – oglasni prostor
- Dolenjski list – oglasni prostor
- Gorenjski glas – oglasni prostor
- Dnevnik – oglasni prostor
- Planet siol – oglasni prostor in novice po dogodku
- Tennis portal – oglasni prostor in novice po dogodku


Zbrane objave


Sponzorji dogodka
Vsak udeleženec turnirja, pred ŠC Millenium, je prejel bogato darilno vrečko v katero so svoje znamke/produkte prispevali sponzorji in partnerji TZS:
- Zavarovalnica Tilia
- PETROL
- Zala
- Summit avto (Jaguar / Land Rover)
- BTC City
- Babolat
- Athlete
- Tengo tennis
- Vodno mesto Atlantis
- Debora
- Gardenia


Poleg darilnih vrečk so nekateri sponzorji pripravili in obdarili zmagovalce z dodatnimi nagradami za prva štiri mesta. Tengo tennis je podaril teniške torbe, obeske, kape, teniške žoge, Debora založba zbirke knjig, Gardenia je pripravila cvetlične aranžmaje, vsak zmagovalec pa je prejel tudi diplomo in pokal od TZS. Vsi nastopajoči na turnirju pred ŠC Millenium so prejeli kupon za breplačno celodnevno kopanje v Vodnem mestu Atlantis, priznanje za udeležbo, BTC City pa je poskrbel tudi za brezplačno kosilo na glavnem prizorišču Festivala nakupa in zabave.


Dodatne aktivnosti na prizorišču pred ŠC Millenium
V soboto je dogajanje popestril Blaž Kavčič, ki je z nastopajočimi igral tenis, delil avtograme in se z njimi družil. Z uradnim vozilom TZS, Summit avto, smo ves čas dogajanja izvajali nagradne igre – zadeni Jaguarja / Range roverja. Ob koncu dogodka smo med vsemi, ki so zadeli avtomobil v odprto šipo, izžrebali 2 nagrajenca, ki sta prejela vikend vožnjo z uradnima voziloma TZS.


Znamčenje prizorišča
- Brending zunanjih igrišč in prizorišča

- Uradno novinarsko ozadje
- Sponzorska tabla za rezultate


Hvala lepa vsem
sponzorjem in partnerjem, ki ste sodelovali z nami!
Lea Štumberger, marketing in PR TZS

Novičke Novaka Djokovića

Novičke Teniške zveze Slovenije

Novičke iz teniških klubov

Novičke o prehrani in zdravju