Sobota, 23 Februar 2019

V teniškem centru na Otočcu se je končal letošnji zaključni turnir teniške sezone 2015, Tilia masters 2015.

V starostnih kategorijah od 12 do 18 let je nastopilo 96 igralk in igralcev. Ti so se v vsaki kategoriji potegovali za denarno nagrado 500 €, ki jo je prispeval generalni sponzor mastersa, Zavarovalnica Tilia. 

V starostni kategoriji do 12 let sta se tako med dečki kot med deklicami za naslov borila prvi in drugi igralec oz. igralka lestvice TS. Pri deklicah je masters osvojila Maja ZUCCHIATI (N.Gor), ki je v finalu s 6-0 6-2 premagala Niko STRAŠEK (Ptuj). Tudi pri dečkih je bil najboljši 1. nosilec. Jan Lon ŠUNTAR (Tr-Kr) je v finalu s 6-4 6-1 premagal Luna OBRULA (Celje).

Enako smo v starostni kategoriji do 14 let spremljali vse najboljše igralce in igralke. Posebej zanimivo je bilo pri deklicah, kjer favoritinje niso upravičile pričakovanj, zmago pa je odnesla tretja igralka lestvice TS Sheila GLAVAŠ (Talos). V polfinalu je najprej s 6-3 6-1 premagala domači up Živo FALKNER (Otočec), v finalu pa je bila s 6-2 5-7 7-5 boljša še od 1. nosilke Pie LOVRIČ (Domžale).

Tudi pri dečkih nosilcem ni šlo vse po načrtih, masters pa je osvojil nepostavljen, na lestvici TS pa uvrščen na 6. mesto, Filip Jeff PLANINŠEK (ŽtkMb). Izjemno borben in nepopustljiv igralec je moral kar v treh tekmah odigrati tri nize, pri čemer je v uvodnem srečanju proti Blažu VIDOVIČU zaostajal že s 5-7 2-5, a je srečanje obrnil v svoj prid in slavil s 5-7 7-5 6-2. V četrtfinalu je nato s 6-0 6-2 premagal 2. nosilca Tima TEKAVCA, v polfinalu pa še presenetljivega polfinalista, prav tako nepostavljenega Matica DIMICA s 6-3 2-6 6-1. V finalnem, klubskem obračunu je bil boljši še od 1. nosilca Jana KUPČIČA (ŽtkMb), katerega je premagal z 0-6 6-1 6-2.

V starostni kategoriji do 16 let je v okrnjeni zasedbi, nastopile so samo 4 igralke iz prve deseterice, zasluženo slavila domačinka Nika ZUPANČIČ (Otočec), ki se vztrajno vzpenja tudi na svetovni mladinski teniški lestvici. Glavnino dela je opravila v polfinalu, ko je s 6-3 6-2 premagala nekoliko poškodovano 1. nosilko Kajo JUVAN, a tudi druga nosilka Tinkara KOVAČ (Šentjur) ji je v finalu nudila močan odpor. Zupančičeva je na koncu slavila s 3-6 6-3 6-3.

Pri fantih smo spremljali praktično vse najboljše, naslova pa se je veselil 6. igralec lestvice TS in na mastersu nepostavljen Jan VEHOVEC (Proten). V finalu je bil s 6-3 4-2 (predaja) boljši od 1. postavljenega Anžeta ARHA (Tr-Kr).

Najbolj je bila okrnjena zasedba med mladinkami do 18 let, saj je manjkalo osem najboljših mladink iz te lestvice. Naslov je osvojila Saša KLANEČEK (ŽtkMb), ki je v finalu s 6-1 6-2 premagala klubsko kolegico Nino KOLAR.

Tudi pri fantih ni bilo najboljših dveh igralcev, nastopili pa so vsi preostali do 13. mesta. Tako kot pri dekletih bi tudi pri fantih morala o zmagovalcu odločati igralca ŽTK Maribor, Jure FRANK in Nejc SITAR. Masters je brez boja osvojil Nejc SITAR

 Lepo vabljeni k ogledu filmčka in galerije na uradni spletni strani turnirja.

 

Tenis Slovenija

 

Novičke Novaka Djokovića

Novičke Teniške zveze Slovenije

Novičke iz teniških klubov

Novičke o prehrani in zdravju