Sobota, 23 Februar 2019

Kako do uspeha - deset nasvetov Novaka Đokovića

Na mednarodni Dan športa in fizične aktivnosti (6. april) je Novak Đoković s svetom delil deset skrivnosti, ki so imele pri njegovih uspehih ključno vlogo.

  1. Ne dovoli si, da te uspeh spremeni in odvzame tisto, kar je v življenju najpomembnejše: družino in prijatelje. On svoj uspeh skuša deliti s tistimi, ki so z njem že od samega začetka.
  2. Ko zasleduješ poklicne uspehe, ne pozabi na svoj osebnostni razvoj. Kariera, zlasti športnika, ne traja večno. Šampion pomeni obvladovanje tako poklicnega kot tudi zasebnega življenja. Sam vedno išče novo znanje in nove inspiracije.
  3. Ko si pod pritiskom, je pomembno, da ne obupaš in držiš obljube, ki si si jih zadal.
  4. Z osredotočanjem na pozitivne stvari je mogoče premagovati vsakodnevne strese in ostati osredotočen. Iskanje izgovorov ne pomaga; sam napake išče pri sebi in svojih zmožnostih izpopolnitve. Kadar se pojavi težava, se osredotoča le na naslednji trenutek in z majhnimi koraki razrešuje velike probleme. Samozavesti ne išče v zmagah, temveč v moči svojega karakterja.
  5. Novak črpa motivacijo iz svoje družine in ekipe ljudi, ki so z njim stalno na poti.
  6. Nihče ni dosegel uspeha, ne da bi se prej naučil pasti. Ni pomembno kolikokrat ti spodleti, pomembno je le, da vztrajaš.
  7. Kadar je njegova vera v samega sebe manjša, se spomni na vsa leta naporov, ki so ga pripeljali do točke, kjer je sedaj. Zave se, da je bilo težko pot vredno prehoditi.
  8. Najboljše misli so jasne misli. Preveč razmišljanja ne pomaga. Formula za uspeh mora biti preprosta, jasna in vključevati veliko dela; moraš biti instinktiven in zaupati telesu. Misli morajo biti neobremenjene, drugače na dan privrejo dvomi in strah. Slednje se moraš naučiti premagati in ostati osredotočen.
  9. Vsak dan se opomni, kako srečen je lahko, da je v družbi svoje družine in bližnjih na tem življenjskem popotovanju.
  10. Uspeh sta zanj zdravje in sreča v družinskem življenju. Vse, kar se zgodi v karieri, je le bonus.

Vir: (http://blog.novakdjokovicfoundation.org)

Vir slike: (//http://novakdjokovic.com/)

Novičke Novaka Djokovića

Novičke Teniške zveze Slovenije

Novičke iz teniških klubov

Novičke o prehrani in zdravju