Sobota, 23 Februar 2019

Novakov pogovor z očetom je spremenil zgodovino tenisa!

Za Novaka je sezona že skoraj končana. Zmagal je na vseh velikih turnirjih: Odprto prvenstvo Avstralije (ASustralian Open), masters turnirje Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Rim. Brez zmage je ostal v Katarju (doha) in Dubaju. Manjka mu samo še zmaga na edinem Grand Slamu . to je Rolan Garos. Vsekakor je tudi na tem turnirju favorit.

Reuters

Preden oddide v Pariz, se je Novak ustavil v Milanu in imel intervju za tamkajšnji radio, Govoril je o svoji karieri, odnosih z Borisom Beckerjem, pa tudi o svojih začetkih in vplivu svojega očeta Srdjana na njegov teniški razvoj.

''Tenis sem začel igrati pri petih letih in od takrat se praktično ves čas ukvarjam s tem športom. Prvič sem zapustil Srbijo, ko sem bil star dvanajst let. Odšel sem v Nemčijo in se vključil v akademijo Nikole Pilića. Takrat sem tudi začutil, da bo tenis moje življenje. Od nekdaj sem želel biti na igrišču in udarjati žogico,'' je povedal Novak.

 

Novak je povedal tudi, da je prebral biografijo legendarnega Andrea Agasija, v kateri je razkril, da se je med svojo kariero drogiral, kar je bil eden od ventilov za sproščanje zaradi problemov v družiini.

.

''Andre je pošten človek, sam si je izbral to pot, vendar pa sem bil, medtem ko sem bral to knjigo, malo razočaran, kajti ugotovil sem, da je Agasi imel veliko težav s svojim očetom, ki ga je silil, da trenira tenis. Za razliko od Agasijevega očeta, je Novakov ravnal popolnoma drugače. Nikoli ga ni silil k ničemur silil. Rekel mu je samo: 'Podpiral te bom, ne glede na to, s katerim športom se želiš ukvarjati.' Ko pa sem mu dejal: ''Želim si postati najboljši na svetu,'' mi je odvrnil; ' To je tvoja odločitev, zdaj prevzemi odgovornost za svoje besede.'''

Vir: (Vesti-online.com)

Novičke Novaka Djokovića

Novičke Teniške zveze Slovenije

Novičke iz teniških klubov

Novičke o prehrani in zdravju