Sobota, 23 Februar 2019

Roger Federer: ''To, kar dela Novak, ni normalno!''

Pred bližnjim turnirjem za Odprto prvenstvo Francije – Rolan Garosom se že manipulira o morebitnem dvoboju Novaka Djokovića in Rafaela Nadala, devetkratnega zmagovalca Rolan Garosa,

Potem ko je Federer trdil, da ima največ možnosti za osvojitev nove zmage Nadal, je malo spustil žogico in pohvalil Novaka.

Reuters

Ni med favoriti Rolan Garosa: Roger Federer

''Včasih sem frustriran, ker nekaterih rezultatov ljudje ne cenijo kot bi bilo treba. Rafa, Novak, pa tudi Murray so začeli konstantno zmagovati, mediji pa menijo, da je to normalno. To ni normalno, pravzaprav je neverjetno in vredno občudovanja, kako to počnejo, še posebno Novak in Rafa. Nisem prepričan, če se vsi tega zavedajo,'' je dejal Federer.

Tanjug/AP

Roger Federer je leta 2009 zmagal na Rolan Garosu. Takrat je bil Rafa edinokrat premagan poražen na pariškem pesku.

''Rolan Garos je morda zame najtežji turnir. Več možnosti imam na drugih turnirjih. Rafa je blizu mene s 14. naslovi, lahko me prehiti. Rekordi so za to, da jih podiramo. Tako sem nekdaj sam prehitel Samprasa. Nikdar nisem duševno popustil in dejal, da ne bom osvojil Rolan Garos. Seveda sem bil frustriran, ker sem bil zmeraj tako zelo blizu, vendar pa se mi je zmaga oddaljevala. Res sem bil leta 2008 prepričljivo premagan, a sem se vrnil in zmagal. Zelo sem ponosen na to,'' je povedal francoskim medijem.

 

Novičke Novaka Djokovića

Novičke Teniške zveze Slovenije

Novičke iz teniških klubov

Novičke o prehrani in zdravju