Nedelja, 19 November 2017

Hrana, ki ne vsebuje glutena

  • Žitarice: kvinoja, koruza, ajda, proso, riž, oves, lan, tef, soja, tapioka;
  • Meso: rdeče meso, perutnina;
  • Jajca: kokošja, prepeličja;
  • Mleko in večina mlečnih izdelkov:
  • Ribe, lupinarji (morski sadeži): plave in bele ribe, morske in sladkovodne, lignji, školjke, raki;
  • Oreščki in semena: mandlji, orehi, lešniki, arašidi, pistacije, bučna semena.
  • Olja: oljčno, kokosovo, avokadovo, laneno;
  • Stročnice: čičerka, vse vrste fižola, grah, leča.
  • Dodatki jedem: gorčica, hren, naravni kis, pekoče omake, wasabi, domače omake;
  • Zelišča in začimbe.
  • Sladila: med.