Nedelja, 24 Marec 2019

Knjiga

Moški mora v svojem življenju zasaditi drevo, zaploditi sina in napisati knjigo (staroindijska modrost, ki ji sledi tudi Novak Djoković). Njegova knjiga se je rodila proti koncu lanskega leta, v tem letu pa ji bo sledil tudi njegov potomec (ali potomka)

 

Knjiga SERVIRAJ ZA ZMAGO je odkrita pripoved najboljšega teniškega igralca na svetu, v kateri se spominja svojih začetkov od prvih teniških udarcev naprej do dirkalnih asov s četrtinko nadzvočne hitrosti. Vmes so se zgodili tudi zelo hudi padci, ki pa se po srečnem naključju niso končali tragično. V pravem trenutku se je na pravem mestu znašel človek, ki mu je pomagal pri tem, da se je Novak po uničujočih padcih spet postavil na noge.

Kako je potekal njegov boj s hudimi zdravstvenimi težavami, kako in s čim jih je premagal in se spet postavil trdno na noge, nam pripoveduje v svoji knjigi.

Tudi nam želi vliti poguma in moči za premagovanje podobnih težav, kakršne je imel sam. S svojimi nevsiljivimi nasveti nas vodi k podobni telesni in duševni odličnosti, kakršno je dosegel sam.